Nieuws

Inspiratie opdoen voor jouw keukenrenovatie tijdens het COVID-19 ?

Hoe beginnen we aan de indeling van onze nieuwe keuken?

Een keukenontwerp maak je zeker niet op goed geluk. Integendeel gaan we goed nadenken over de positie en indelingen van de kasten, keukentoestellen… Net om die reden start je het best met het bekijken van de grootte van de totale oppervlakte van je keuken en wat waar kan komen.

Ergonomie en de ideale keukenindeling voor jezelf .

Stel jezelf eerst de vraag of er voldoende bewegingsruimte overblijft wanneer je opteert voor bv een centraal (kook)eiland. Hiervoor hou je best rekening op 90 à 120cm volledig rond. Denk ook na over waar je je eiland het best installeert om tijdens het koken zo weinig mogelijk over en weer te moeten lopen. de positie van koelkast, kruidenkast…..

Wanneer je niet wil inboeten aan beenruimte kies je best voor een werkblad dat zo’n 40cm breder komt dan de keukenkasten eronder. Zo kun je barkrukken over de volledige lengte van het eiland plaatsen. We gaan dan voor een eiland van ca 100cm breedte, meer dan voldoende ruimte en comfort.

Kookcomfort op maat !

Denk na over jouw huidige kookgewoontes en waar je nu nood aan hebt of wat je nu mist in jouw huidige keukensituatie. Erger je je aan bepaalde indelingen, positie van deurtjes, te smalle lades, geen uitschuifbare systemen voor het praktisch dagelijks gebruik van bepaalde producten, verloren ruimtes door te hoog of te laag gepositioneerd , werkblad op geen gepaste hoogte, bij afwas te diep in de wasbak te moeten duiken, te weinig stopcontacten….. Zoveel praktische zaken voor ons dagelijks comfort dewelke we met de renovatie van de keuken kunnen creëren want daarvoor doen we het toch wel?!   Er zijn een aantal indelingen per beschikbare keukenvorm zoals I-vormige, L-vormige en U-vormige keukenindelingen……kookeiland.

Een keukenontwerp kun je gewoon zelf eerst op papier maken, of je kunt er speciale software voor gebruiken. Met een keukenplanner is het makkelijk om snel een aantal mogelijkheden uit te testen. Met dit ontwerp kan je direct bij ons terecht om van jouw ontwerp een fotorealistische 3D visualisatie te maken zodat je jezelf nog beter kan inleven in de reële situatie en volgens de correcte afmetingen van de ruimte. Vanaf dat moment kunnen we bij Homeclass beginnen praten, mee nadenken over, brainstormen, nieuwe ideeën ontwikkelen, technische haalbaarheid bekijken, veranderingen aanbrengen, materialen matchen…… Zoveel spannends te doen, te beleven. Gaan we voor een eiland met zitplaatsen ? Met enkele knappe barstoelen creëer je meteen ook de ideale plek om samen gezellig te ontbijten of te aperitieven.

#Keukendesign

Esthetisch gaan we steeds voor verbetering, een meer hedendaagse stijl, aangepaste kleuren en gebruik van onderhoudsvriendelijke (design) materialen dewelke zorgen voor een eyecatcher….. De keuken wordt mee geïntegreerd in de leefruimte zodat we veel meer tijd doorbrengen in onze keuken met het ganse gezin. Het mag dus iets meer zijn. De keuken is een centrale ruimte in het huis geworden en dat hebben de designers van Homeclass ook goed begrepen waardoor ze jou een esthetisch praktisch en gepersonaliseerd ontwerp kunnen aanbieden en dit rekening houdende met een vooropgesteld budget.

Een geëintegreerde spoelbak, welke en waar ?

Een mogelijkheid: een spoelbak in je kookeiland integreren met het zicht naar het terras of je prachtig aangelegde tuin. Het nuttige aan het aangename koppelen……intussen genieten van de spelende kids op de trampoline….. Kiezen we voor 1 spoelbak of 1 en 1/2 ? Extra brede spoelbakken en in verschillende materialen zijn vandaag mogelijk, rvs, fracerarm, fragranit, tectonite…..kleur van spoelbak aangepast aan kleur van de kraan ? Klassiek en stijlvol ? Een elegant design ? Weet dat je 60 % van het werk in de keuken verricht gebeurt aan de spoeltafel dus je bent gewaarschuwd, snijden , water nemen voor het koken, afgieten, voedsel wassen, materiaal afspoelen, ontdooien van eten en uiteraard de afwas doen!

Wat zijn de nu de ideale afmetingen voor een kookeiland?

Een kookeiland kun je in principe zo groot maken als je zelf wilt, het eiland te bombastisch maken heeft ook geen zin. Laat je hierbij door ons adviseren. Homeclass geeft professioneel advies, denkt mee na en bekijkt samen met jou de technisch verantwoorde mogelijkheden.

www.homeclas.be – keukenprojecten volledig op maat van jouw interieur en budget. Vakmanschap en coördinatie van jouw project – maatwerk op en top met meer dan 20 jaar ervaring.

keukendesign

Peter MoerenhoutInspiratie opdoen voor jouw keukenrenovatie tijdens het COVID-19 ?